keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Neulekuulumisia Englannista

Joulun välipäiviksi matkustimme Englantiin, nyt kun sen vielä voi helposti tehdä. Ensin autolla Calaisiin ja sieltä Eurotunnelin junalla Englantiin. Lopullinen määränpää oli Dartmouth, jonne oli junan pääteasemalta vielä viiden tunnin ajomatka. Siihen tosin vähän aikaa lisäsi moottoritien rampista erehtyminen ja joulupäivänä auki olevan ruokapaikan etsiskely (turhaan). Onneksi olin varannut ajomatkalle tekemistä ja onneksi vuokraisännällä oli jääkaapissa muutama ylimääräinen pizza.
Jo valmiista töistä otin käyttöön vähän ennen joulua neulomani pipon ja lapaset.
Tänä talvena kaikilla näyttää Brysselissä olevan palmikkopipot joissa on iso tupsu. Minä päätin jatkaa vielä pidemmälle ja neuloin settiin sopivat lapaset.

Sopivaa valmista mallia en taaskaan onnistunut löytämään, kun Ravelryn valikoimat nyt ovat niin kovin suppeat :-) Sen sijaan löysin kivan näköisen kuplivan palmikkomallin, jonka kaavion muokkasin omaan päähän sopivaksi. Samaisesta kaaviosta säädin kaavion myös lapasen selkäpuolelle. Muutoin lapasen malli on ns. perus.
Setti on neulottu uudesta tuttavuudesta, Lang Yarnsin Yak-langasta, joka on 50% jakin villaa ja 50% merinoa. Empiiristen tutkimusten (lue: rannalla haahuilu tuulisena ja kylmänä (+2C) päivänä) mukaan setti on hyvin lämmin. Sen voin taata, että ainakin Brysselin talvessa tällä tarkenee mennen tullen.

Lopuksi vielä paikalliseen tapaan sääraportti. Olen täällä Englannissa pitänyt taas matkapäiväkirjaa, ja sääraportti näytti vielä eilen tältä.
Tänään voin onneksi lisätä päiväkirjaan ihan toisenlaiset värit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti